Van Çocuk Evi’nde dayanışma büyüyor, çocuklar kendi şenliklerine hazırlanıyor

Uzun zamandır Türkiye’nin dört bir yanından gelen halkevcilerin, gönüllü eğitmenlerin ve çeşitli beceri sahiplerinin yoğun çalışmaları; Van Çocuk Evi’ ni yaşayan ve üreten bir merkez haline getirdi. Toplam 4 çadırda çeşitli zamanlarda kurulan drama, ritm, kısa film ve resim atölyeleriyle çocuklar; depremdeki gözyaşlarını, üretimleriyle deneyimleriyle kahkahaya dönüştürmeyi başardılar. Yapılan atölyelerle sanatın çeşitli dallarıyla ‘eyleyerek’ tanışan Van’lı çocuklar, ‘artık şenlik zamanı’ demeye hazırlanıyor.

 Van Çocuk Evi’nde kurulacak olan kukla atölyesinde çocuklar kendi kuklalarını yapıp kendi yazacakları oyunlaştırıp seyre sunacaklar. Eş zamanlı olarak yürütülecek ritm atölyesiyle seslerini duyurmaya çalışacak, renkli boyalarla hayal güçlerinin sınırlarını akıtacaklar kağıtlara, drama çalışmalarının sonucunda, birer küçük oyuncu olarak kendi hikayelerini oynayacaklar ailelerine ve sıra arkadaşlarına.

Ve artık şenlik zamanı diyecekler,  5 Şubat’ ta. Van Belediyesi ve Halkevleri Van Çocuk Evi Eğitmenleri,  5 Şubat’ ta Van’ı ısıtacak çocukların o büyük heyecanıyla.  Atölyeler sürüyor, çocuklar Şubat’ı ısıtmaya hazırlanıyor.

Kampanyaya destek verenlerin görüşlerini izlemek için tıklayınız

0 yorum ---- Van Çocuk Evi’nde dayanışma büyüyor, çocuklar kendi şenliklerine hazırlanıyor

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

Japonyadan Mesaj var...

                                                                                                                      

2011 Van Çocuk Evi Copyleft. Created by niiiii with M.MaDaKBaSı, MeLiS KRDGL from China...