Van'da bir Çocuk Evi

Halkevleri Van Çocuk Evinde çalışmalar devam ediyor. Yaratıcı drama, resim atölyesi, koro çalışması ve film gösterimlerinin yapıldığı çocuk evinde çocuklar kendi hikayelerini de yazıyorlar. 2/8 yaş grubu çocuklarla masal atölyesinde "Van'da bir Çocuk Evi" başlığıyla bir hikaye yazıldı. Çocukların kendi cümlelerinden oluşturulan hikayede çadırların nasıl kurulduğu, çadırlarda neler yaptıkları, ne hissettikleri anlatılıyor.

VAN'da bir Çocuk Evi

Günlerden bir gün Van'ın Seyrantepe mahallesine bir çocukevi kurulmuş.Mahalle'nin çocukları meraklı bir halde izliyorlarmış Çocuk Evi'nin kurulmasını yapılan çalışmayı. Çocukların kısa zamanda  eğlendiği, oyunlar oynadığı, film izlediği, her yapılan etkinliğin birlikte yapıldığı ve küçüğünden büyüğüne çocukların katıldığı bir ev haline gelir.
Çocuklar böyle eğlenceli ve öğretici bir yeri gün geçtikçe daha çok sevdiler ve sahiplendiler.Her gün aramıza yeni yeni çocuklar katılmaya başladı ve onlarda bizimle birlikte dayanışmayı öğrenmeye başladılar.
Çocuklar hocalarını çok severdi özellikle Resim,film gösterimi ve oyun saatini sabırsızlıkla beklerlerdi.
Sabahın ilk saatlerinde hocalarının kapılarına giden çocuklardan birisi seslenir.

-Hocaaamm...Ne zaman başlayak?
-Hocam ne zaman oyun saati?
-Hocaam bugün resim yapacak mıyız?
Hoca:
-10 dakika sonra
Çocuk :
-Neden?
Hoca:
-Çünkü saat 10'a 10 var ders 10 dk sonra.
Çocuk tekrar sorar:
-Neden?

Günlerin böyle eğlenceli ve dayanışma içinde geçtiği  Çocukevi'nde çocuklar her yeni günü iple çekmeye başladılar ve Çocukevi'ni birlikte geliştirmek ve dahada güzelleştirmek için çalışmaya yeni arkadaşları Çocukevine getirmeye başladılar...
BU HİKAYE BURDA BİTMEZ...(Masal atölyesi aktarmaya devam edecek)




(Hikayeyi oluşturanlar tamamen çocuklardır 2-8 yaş arası çocuklar.Katkı veya çıkardığımız her hangi bir söz bulunmamakatadır)
Yazarlar:
ZEYNEP
SÜPHAN
ALEYNA
ADEM
SEYİT
NURULLAH
SERA
MUHAMMET
MURAT
YUNUS
ROJBİN
EYLEM
SERKAN

YUSUF

Kampanyaya destek verenlerin görüşlerini izlemek için tıklayınız

0 yorum ---- Van'da bir Çocuk Evi

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

Japonyadan Mesaj var...

                                                                                                                      

2011 Van Çocuk Evi Copyleft. Created by niiiii with M.MaDaKBaSı, MeLiS KRDGL from China...