Van Çocuk Evi açıldı


Van’da haftalardır çalışmaları süren Çocuk Evi’nin açılışı yapıldı. Halkevleri’nin Van Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği açılışa Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, Halkevleri Van Çocuk Evi Koordinatörü Şennaz Uzun, mahalle sakinleri ve yüzlerce çocuk katıldı
Seyrantepe mahallesinde bulunan Çocuk Evi önünde yapılan törende ilk konuşmayı yapmak için kürsüye gitmeye çalışan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, çocukların sevgi gösterisi nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Daha sonra kürsüye çıkan Kaya'yı çocuklar bu kez de yalnız bırakmadı. Çocuklarla birlikte açıklama yapan Kaya, Halkevleri'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Depremin hemen ardından bugüne kadar Halkevleri üyelerinin kendilerini ve Van halkını yalnız bırakmadığını aktaran Kaya, "Van halkı adına kendilerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.
Ardından söz alan Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut, bu projenin Van Belediyesi ile Halkevleri Genel Merkezinin ortak projesi olduğunu belirtti. Deprem nedeniyle çocuklar üzerindeki olumsuzlukları hafifletmek amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini belirten Karabulut, "Çocuk Evi'nde çocukların en önemli gereksinimi olan oyun ve yeteneklerini geliştirme ortamını yaratmaya çalışıyoruz. Şubelerimizin olduğu çeşitli illerden sağlanan desteklerle çadırlar kuruldu; bundan sonrası ise yine bağışlar ve gönüllü çalışanların emeğiyle yürütülecektir. Bu yönüyle Halkevleri Van Çocuk Evi çalışması aynı zamanda halklarımız arasındaki güçlü dayanışma arzusunun gerçekleştirme kanalıdır da. Herkesi Halkevleri Van Çocuk Evi ve diğer projeler aracılığıyla dayanışmaya, kardeşleşmeye Van'a davet ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından kurulan kürsü "halk kürsüsüne" dönüştürüldü. Teker teker kürsüye çıkan mahalle sakinleri görüşlerini dile getirdi. Kürsüye çıkan yurttaşlar, özellikle hükümet yetkililerinin "sorun yok" açıklamalarına tepki göstererek, barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılayamama sıkıntılarını dile getirdi. Rıfat Gül adlı yurttaş, Vali'nin ve hükümetin yardımlar konusunda adil davranmadıklarını belirterek, "Yardımları kendi yandaşlarına verdiler. Ben çadır almaya giderken Valilikte yetkili biri bana 'hangi partindensin' şeklinde soru sordular. İllaki çadır almak için AKP'li mi olmak gerekiyor? Sırf AKP'li olursam bana konteynır vereceklerse vermesinler istemiyoruz. Biz onlardan hiçbir yardım istemiyoruz. Sadece onlardan isteğimiz TV'lere çıkıp 'Biz herkese yardım dağıttık' demesinler" diye konuştu.
Kurulan çadırlarda 4-8 yaş arasındaki çocuklara resim, hamur, drama, müzik eğitimleri, okul çağındaki çocuklara ise yaratıcı drama, okul dersleri, film gösterimleri sunulacak. Çadırlarda ayrıca masal saatleri de olacak.











Kampanyaya destek verenlerin görüşlerini izlemek için tıklayınız

0 yorum ---- Van Çocuk Evi açıldı

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

Japonyadan Mesaj var...

                                                                                                                      

2011 Van Çocuk Evi Copyleft. Created by niiiii with M.MaDaKBaSı, MeLiS KRDGL from China...