Van Çocuk Evi -Yapılacak Etkinlikler-



A.4-8 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN OYUN-ETKİNLİK ÇADIRI
Çocukların eğitmen eşliğinde oyun oynadıkları; yaratıcı drama, resim (travmanın açığa çıkarılması edilmesinde önemli bir çalışma olacaktır), satranç, dans gibi çalışmaları, masal saati vb etkinlikleri yaptıkları, film izledikleri bir mekan olacaktır.
(Çocuk katılımına bağlı olarak, günler ve gün içindeki saatler ayarlanabilir. Van’ın koşullarına göre saatler değişebilir. Yoğun katılım olursa çocuklar için belli günler belirlenebilir)

Oyuncak kütüphanesi: Çocukların yaş grubuna uygun oyuncağı alıp oynayıp bir süre sonra geri getirip başka bir oyuncakla değiştirebileceği bir oyuncak alanı oluşturulabilir. Bazı oyuncaklar geri gelmese de bu çalışma çocukla çok canlı bir ilişki kurulmasına yardımcı olacaktır.

B.KÜTÜPHANE VE OKUMA ÇADIRI
Bu çadırda çocuklara yapılandırılmış ders destek programı uygulanabilecek, aynı zamanda okuma- çalışma salonu gibi kullanılabilecektir.
Bu çadırda yaş gruplarına göre tasnif edilmiş bir kütüphane kurulabilecektir. Kitaplar çocuklara okuyunca geri getirmek üzere verilebilecektir. Ortak okuma çalışmaları yapılabilecektir.
Ders destek çalışmaları, okuma çalışmaları gönüllüler tarafından; öğretmen, üniversite ve lise öğrencileri tarafından gerçekleştirilebilir.
C.HER YAŞ GRUBUNDAN ÇOCUKLARLA YAPILACAK ETKİNLİK ÇADIRI
Yaratıcı drama, tiyatro, dans, halk oyunları, toplu film izleme, hareketli büyük alanda oynanabilecek oyunlar için kullanılabilecektir. Bu çalışmalara hafta sonları, tatil dönemleri gelecek gönüllü eğitmenler de katılabilecektir.
Bu çadır aynı zamanda sağlık taramaları; söyleşi, seminer ve toplantılar için kullanılabilir.

D. ÇOCUK PARKI ÇADIRI
Brandayla kapatılmış mini park olarak şekillendirilecektir.

E. KADINLAR VE YAŞLILAR İÇİN ÇADIR
İlk etapta bir araya gelip sohbet edebilmeleri, kadın ve yaşlılara yönelik toplu çalışmalar için kullanılacaktır.
Çocuk Evi tasarımı gönüllüler, gönüllü katkılar üzerinden yaşama geçirilecek. Bu noktada her türlü düşünsel katkıya, emek süreci ve olanaklar bakımından katılıma ihtiyaç duyulacak. Aynı zamanda mekansal hazırlıklar tamamlandıktan itibaren Çocuk Evi’nin çalışma programının oluşması, sürdürülmesi ve zenginleştirilmesi, amacına uygun biçimde geliştirilmesi için gönüllü katkılar çok önemli olacaktır. Çalışma programları oluştuktan itibaren de gönüllü çalışmak isteyen kişilere bağlı olarak dönemsel olarak farklı çalışmalar için ayrı programlar yapılabilecektir.

ÇOCUK EVİ MERKEZİNDE YAPILABİLECEK ÇALIŞMALAR
(kadın ve yaşlı birimleri de dahil olmak üzere)
Çocuk Evi’nde sürdürülecek düzenli çalışmaların yanısıra periyodu belirlenerek gönüllü kurum ve kişilerin katılımı ile aşağıdaki çalışmalar sürdürülebilir.

Sağlık taramaları:
Uzmanlık gerektirecek hastalıklar dışındaki, tespit edilecek hastalıklar için
sağlık taramaları. Tedaviye yönelik önlemlerin alınmasına dönük adımlar atma planıyla birlikte gerçekleştirilebilir.
Çocuk Evi’nde çok sık kullanılan, çocuklar için ateş düşürücüler, ağrı kesiciler, yanık merhemi, ishal, grip için ilaçlar; yaralanma da kullanılacak ilk yardım malzemeleri bulundurulabilir.

Psikolojik destek:
Psikolog ve psikiyatrislerden oluşan birbiri ile koordineli bir ekip 15 günlük periyotlarda dönüşümlü olarak çalışmalarda yer alabilir.

Sanat Etkinlikleri:
Konserler, müzik dinletileri
Çocuk tiyatrosu gösterileri
Yazar, aydın ve sanatçıların ziyaretleri
Merkeze gelenlerin etkinliklerini sergiledikleri moral günleri.
Mini satranç, voleybol, basketbol turnuvaları.
Fotoğraf çalışmaları



Van Çocuk evinde gönüllü olarak yardım etmek istiyorsanız. Lütfen aşağıdaki form'u doldurunuz...
 

Kampanyaya destek verenlerin görüşlerini izlemek için tıklayınız

0 yorum ---- Van Çocuk Evi -Yapılacak Etkinlikler-

Kampanyaya katılmak için aşağıdaki boş kutuya varsa görüşünüzle birlikte Ad-Soyad ve Mesleğinizi belirtmeniz yeterlidir.

Japonyadan Mesaj var...

                                                                                                                      

2011 Van Çocuk Evi Copyleft. Created by niiiii with M.MaDaKBaSı, MeLiS KRDGL from China...